Despre noi

Aici gasiti totul despre chimie si mediu

Incercam sa va aducem mai aproape de chimie si de mediu, de interactiunile, de transformarile chimice si biochimice care au loc in mediu.

CHIMIE = Stiinta care se ocupa cu studiul compozitiei, structurii si al proprietatilor substantelor, precum si al transformarilor lor.

CHIMIA MEDIULUI – este o ramura a stiintei care se ocupa cu fenomenele chimice si biochimce care au loc in mediu. Se mai poate definii ca fiind stiinta care studiaza sursa, reactiile, transportul, efectele si soarta unei specii chimice odata ce aceasta patrunde in mediu (prin mediu se intelege aer, apa sol).

CHIMIA MEDIULUI – poate sa spuna totul despre drumul care il parcurge un poluant din momentul eliminarii lui in mediu si pana la degradarea/indepartarea complete a acetuia.

Cine scrie?

Chim. Popa Ovidiu Traian

Am absolvit Facultatea de Chimie si Inginerie chimica din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca in 2002.

Intre 2002 si 2003 am facut masteratul de “Metode moderne de evaluare si control al calitatii mediului”.

Din 2005 pana in 2011 am lucrat ca sef de laborator la o firma privata care se ocupa cu analize de mediu (sol, apa, aer) din Cluj Napoca. Aici m-am specializat pe extractia metalelor grele din sol si pe studii de bio-toxicitate si bio-disponibilitate.

Pentru cei care vor sa imi scrie adresa mea de e-mail: ovidiupopa[at]chimiamediului.ro momentan nu merge

Ovidiu-Traian Popa Petrar | Create your badge